نوشتهاند که حدود 2000 سال پیش از میلاد مسیح، دانه سویا در کشور چین، کشت و برداشت و تبدیل به روغن شده است. روغن سویا یکی از مهمترین روغنهای گیاهی است که از دانه سویا استخراج میشود. انرژی ومیزان کالری این روغن، بین 8300 تا 8700 کالری است. لوبیای سویا مانند دانه زیتون، قابل روغن گیری است که برای تهیه روغن باید از حلال مناسب استفاده کرد. این روغن پرکاربردترین روغن در آشپزی و مصرف و تولید، است و تاثیر به سزایی در سلامت افراد دارد. به همین دلیل خصوصیات کیفی این روغن مهم بوده و بررسیهای فراوانی پیرامون فرایند تولید و تصفیه این روغن صورت گرفته است. روغن سویا را نمیتوان بدون تصفیه در مصرف خانگی به کار برد. دو روش برای تصفیه روغن سویا استفاده میشود. در روش اول مراحلی چون صمغ گیری، خنثی سازی، رنگبری با خاک، رنگبری طبیعی و بوگیری را استفاده میکنند. در روش دوم مراحل صمغ گیری با آب و اسید فسفسریک، خنثی سازی، رنگبری فعال شده با اسید و سپس بوگیری انجام میشود. در هردو روش تلاش میشود که میزان مس، آهن، رنگ و فسفولیپید، کاهش پیدا کند. روغن فراوری شده سویا به عنوان پایه جوهر چاپ و رنگ روغن و نیز روغن خشک کن استفاده میشود.
این روزها در کشوهای زیادی روغن تصفیه شده، تولید میشود. بزرگترین تولید کنندگان این روغن: چین، امریکا، برزیل، ارژانتین و هند است. که بیشترین مصرف روغن آمریکا روغن سویا است . روغن گیری یک فرایند مهم است که روغن خالص و پر کاربرد سویا و دیگر روغنها نتیجه آن است. در کشور ایران هم این روغن با تکنولوری روز و مدرن تولید و فراوری و تصفیه میشود. و به صورت عمده و حجم بالا تولید میشود. قیمت مناسب این محصول، استفاده این روغن را بالا برده است. و در حال حاضر کارخانه های مختلفی در حال تولید این روغن با کیفیت عالی و عرضه به بازار ومصارف خانگی میباشند. و حتی در این زمینه به صادر کننده این روغن هم تبدیل شده ایم وهر کس میتواند به صورت عمده این روغن را با قیمیت مناسب و ارزان خریداری کند.
شرکت توسعه کالا تجارت کامور، یکی از تولید کنندگان روغن سویا و آفتابگردان، طبق آنالیز استاندارد اداره دامپزشکی با مناسبترین قیمت، است. حجم تولید روزانه 30 تن بوده که با داشتن ظرفیت و امکان ارتقا تا 50 تن در روز هم قابل تولید میباشد.